nedjelja, 10. prosinca 2017.

Bajadera - po 150 gr

Bilo mi je hitno da nadjem ovaj recept.  Preturala sam, koliko sam mogla i na kraju našla ali u staroj kevinoj svesci , na brzinu ga je zapisivala, skoro nečitko. Znam da ga ima negde i  zato sam i napisala u naslovu '' po 150 gr'' da ga razlikujem od drugih. Verovatno ga sada  ponavljam ali jednostavno moram.
SASTOJCI
400 gr šećera
10 kašika vode
150 gr margarina
150 gr keksa
150 gr oraha

 
3 štangle (oko 50 gr) čokolade

GLAZURA
3 štangle čokolade
1 kašika ulja

PRIPREMA
1.

 
Šećer naliti vodom  i ukuvati ga na umerenoj vatri dok ne počne da peni.
10 kašika je oko 70-80 ml. To je tek toliko da voda prekrije sav šećer da bi se istopio.
2.
Dodati margarin isečen na kockice, mleveni keks i mlevene orahe. Sve to sjediniti.
3.
Masu podeliti na 2 dela (oko 9 kašika mi je polovina mase) i u jedan deo staviti 3 štangle čokolade - oko 50 gr. Dobro izmešati mase u tanjiru gde ste ih odvojili , time se pospešuje hlađenje. Na poslužavnik gde izlivate bajaderu stavite pek papir, tamnu masu pa preko ponovo papir pomoću kojeg će se izravnjati sloj nekom malom oklagijom ili ravnim dnom neke manje posude. Preko premazati belu masu preko crne i ponovo izravnjajte masu.
Čokoladu otopiti sa kašikom ulja. Kad se stegne bajadera premazati je ovom glazurom.
4.
Kad se glazura stegne seći tankim nožem.

http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar