subota, 9. prosinca 2017.

BRZO I JEDNOSTAVNO. KREM ROLADA KOJA SE NE PEČE

Sastojci
kora
2 belanca
200 g mlevenih oraha
50 g mlevenog keksa
200 g prah šećera
1 limun-kor
fil

 
2 kuvana žumanca
100 g margarina
100 g prah šećera

Priprema
1.
Belanca penasto umutiti u čvrst sneg, dodati mlevene orahe, mleveni keks, prah šećer i narendanu koricu limuna. Sve dobro izmešati. Ukoliko vam se učini da je masa mekana, dodajte još malo keksa kako bi se lakše oblikovala kora.
2

 
Dasku obložite providnom folijom, posipite po njoj kristal šećer i izručite masu pa je oklagijom izravnajte na debljinu od oko 5-6 mm.
3.
Za fil penasto umutite kuvana žumanca, margarin i prah šećer. Ravnomerno namažite preko kore i uz pomoć folije umotajte rolat, lagano da vam ne bi pucao.
4.
Gotov rolat umotajte u foliju i tako uvijenog ga kotrljajte po radnoj ploči napred-nazad da se lepo oblikuje, pa ga ostavite da se dobro stegne pre sečenja. Najbolje bi bilo da vam odstoji dan-dva, ukoliko niste baš nestrpljivi, ali verujte, lepše se seče kada je dobro ohladjen i prosušen.
POSLASTICE

Nema komentara:

Objavi komentar