subota, 9. prosinca 2017.

Hrskavi krompir iz rerne

Šta lepše u hladnim večerima od toplog krompira iz rerne


SASTOJCI
krompir 8 srednjih krompira
crni luk 1 veća glavica luka
plavi paradajz 1 srednje veličine
paprika 1 crvena paprika


 

slanina 8-10 tanjih režnjeva
mocarela 8-10 tanjih kriškica
suvi začin Vegeta univerzalna po ukusu
list peršuna 1 kašika


 

PRIPREMA
Krompir dobro oprati i u ljusci ga zaseći na tanje režnjeve ali da ostane ''u komadu''.
Svaki režanj začiniti suvim začinom i u svaki staviti različito povrće isečeno na tenje kriške i po jedan režanj slanine i mocarele po krompiru (ili po želji može i više) i dodati peršunov list u svaki kromir po ukusu..

Staviti na tepsiju obloženu papirom za pečenje i u rernu ugrejanu na 220C i peći približno 45 minuta. Krompir se može samo zaseći bez dodataka povrća i izuzetno je ukusan bilo koji način pripreme da se primeni.

Posluživanje
Poslužiti kao samostalno jelo ili uz grilovane pečurke, sir...

Nema komentara:

Objavi komentar