nedjelja, 10. prosinca 2017.

Juneće šnicle s njokima od kruha! Pripremite ovo i svi ce hvaliti vaše umijeće, a užitak će biti višestruk!

Ako želite zaintrigirati svojim kulinarskim umijećem, pripremite ovaj gurmanski ručak koji možete poslužiti u svakoj prilici. Svi će hvaliti vaše umijeće, a užitak će biti višestruk!
SASTOJCI
1 glavica kapule
3 žlice ulja
½ dcl vode
2-3 češnja češnjaka
1 mrkva
30 g dimljene pancete
500 g šnicli od junećeg buta
Vegeta Natur, mljeveni papar
list lovora, par listića kadulje
prstohvat origana i bosiljka
1 žlica pekmeza od šljiva by Podravka
1 dcl vode

 
1 dcl crnog vina
2 dcl pasirane rajčice (pasate)
2 žlice koncentrata rajčice
1 žlica svježe nasjeckanog peršina
prstohvat muškatnog oraščića u prahu

NJOKI OD KRUHA
150 g starog francuskog crnog kruha sa sjemenkama
30 g maslaca
2 jaja
2-3 dcl mlijeka
½ žličice soli ili Vegete Natur
100 g brašna
1 žlica svježe sjeckanog peršina

 
PRIPREMA
1.
Na ugrijanom ulju blago prepecite nasjeckanu kapulu, podlijte vodom, dodajte nasjeckani češnjak, mrkvu narezanu na kolutiće i pancetu nasjeckanu na manje komadiće.
2.
Prodinstajte kratko da panceta zamiriši, stavite šnicle koje ste prethodno istukli, pojačajte vatru, i okrenite ih kad promijene boju s donje strane.
3.
Smanjite vatru, začinite po želji (sol, papar, lovorov list, kadulja, origano, bosiljak, pekmez od šljiva), podlite vodom i vinom te pustite da kuha 30 minuta poklopljeno.
4.
Zatim dodajte pasiranu rajčicu (pasatu) i koncentrat rajčice pa kuhajte još 35 minuta.
Njoki od kruha:
1.
Fetice crnog francuskog kruha sa sjemenkama (otprilike pola francuza) narežite na kockice i kratko prepecite na maslacu.
2.
Maknite kruh s vatre pa ga prelijte razmućenim jajima s mlijekom. Neka odstoji oko 10 minuta.
3.
Posolite, dodajte brašno i peršin. Sve dobro izmiješajte i vlažnim rukama oblikujte njoke. Od ove smjese dobije se 14 njoka.
4.
Stavite ih kuhati u posoljenu kipuću vodu dok ne isplivaju i nastavite kuhati na laganoj vatri 8-10 minuta. Kuhane njoke izvadite šupljikavom žlicom.
Posluživanje
Juneće šnicle u umaku poslužite uz prilog od njoka od kruha, tjesteninu ili palentu, pospite svježe nasjeckanim peršinom i prstohvatom muškatnog oraščića u prahu. I, ne zaboravite zelenu salatu!

Savjet: Na ovaj način možete pripremiti gulaš od mljevenog mesa ili mesa narezanog na kockice.

http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar