nedjelja, 10. prosinca 2017.

My Huanita!

Tortu sam prvi put probala kad je zaova pravila i mnogo mi se svidela.Prava letnja ledena poslastica koja dozvoljava da je pravite po svom ukusu:sa mlevenim keksom,sa napolitankama,sa bilo kojim vocem...
SASTOJCI
1l mleka
8 kasika secera
20 gr zelatina
pola case mlake vode
600 gr slaga

 
450-500 gr napolitanki (ja sam koristila sa lesnikom)
(umesto keksa moze bilo koje voce)
50 gr sitno seckanih lesnika (ne mora)
50 gr sitno seckanih oraha(ne mora)  10-ak visnji (ne mora)

PRIPREMA
1 litar mleka kuvati sa 8 kasika secera.
Dok se mleko kuva u pola case mlake vode razmutiti zelatin.
 Kad mleko prokljuca iskljuciti i umesati zelatiin.
Ostaviti da se DOBRO ohladi.

 
Kad se mleko dobro ohladi dodati mu slag i dobro umutiti.
Podeliti slag na tri dela.
U secku samleti napolitanke,pa ih dodati jednoj trecini slaga.
Vecu serpu(ili poklopac od zvona)celu obloziti folijom,posuti lesnikom i orasima,poredjati visnje,pa sipati jednu trecinu slaga,zatim sipati slag sa napolitankama,i na kraju preostalu trecinu slaga.
Serpu poklopiti i uviti u kesu(da ne povuce neki miris iz zamrzivaca)i staviti u zamrzivac preko noci.
Kad je dobro smrznuta,izvaditi tortu,pa je prebaciti na tacnu tako da gornji deo bude dole.Tortu stalno drzati u zamrzivacu.

Posluživanje
Po zelji ukrasiti sa slagom,ja nisam jer mi je ovako bas originalna. :-)

Nema komentara:

Objavi komentar