utorak, 5. prosinca 2017.

Školjke - baklave

SASTOJCI
TJESTO
1 dcl. mlijeka
1 dcl. jogurta
1 žličica octa
1 dcl. ulja
1 jaje
pola šalice gustina


 
3 šalice brašna
1 prašak za pecivo
1 žličica soli

PRELIJEV
4 šalice šećera
4 šalice vode
limun po želji

DODATNO
Gustin za posipanje prilikom razvijanja kora, ali ne posipati puno
150 g maslaca za premazivanje
orasi za punjenje


 
PRIPREMA
Umjesiti tjesto i ostaviti da stoji 15 minuta.
Zatim raditi po slikama.

Razvijaju se tanko. Kore se posipaju gustinom, ali ne posipati puno.

Stavljaju se jedna na drugu.

Sve zajedno razviti i urolati bez sukala, što čvršće.

Sjeku se na komadiće oko 1 cm širine, pa se svaki dlanom malo spljošti.

Staviti polovinu jezgre oraha.

Presaviti popola, pa redati u pleh.

Rernu zagrijati na 200°C, peći oko 5 minuta pa smanjiti na 180°C. Kad dobro porumene, izvaditi ih pa malo prohlađene zaliti vrućim prelijevom..

Nema komentara:

Objavi komentar