Sastojci
Za kolač:
100 g šećera
60 g šećera u prahu
125 ml ulja
60-100 g Džem extra borovnica Podravka
90 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
90 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
1 žličica Praška za pecivo Dolcela
1 žličica Sode bikarbone Dolcela
1 žličica Vanilin šećera Dolcela
45 g kakaa
200 ml jogurta
40 ml mlijeka
Za glazuru:
25 g maslaca
50 g čokolade
3 žlice slatkog vrhnja
Priprema
1.
Izmiješajte šećer, šećer u prahu, ulje i džem.
2.
Pomiješajte brašna, dodajte prašak za pecivo, sodu bikarbonu, vanilin šećer i kakao.
3.
U smjesu od brašna umiješajte smjesu od džema i ulja, a zatim i jogurt koji ste izmiješali s mlijekom.
4.
Sve dobro promiješajte i izlijte u namašćen duguljasti kalup (26×12 cm).
5.
Kolač pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 40 minuta.
6.
Na laganoj vatri otopite maslac, čokoladu i vrhnje, pa ovom glazurom prelijte još vrući kolač.
Posluživanje
Ohlađeni kolač narežite i poslužite.
Savjet
Kolač će biti sočan, a da li je pečen provjerite drvenim štapićem ili čačkalicom koji nakon vađenja treba ostati čist.
Nema komentara:
Objavi komentar