subota, 20. siječnja 2018.

"CHEESECAKE" kofte

SASTOJCI
500g mljevenog mesa
1 naribani manji luk
2 češnja češnjaka/pritisnuti
2 žlice naribanog tvrdog sira
1 jaje
krušne mrvice/po potrebi
1/2 kumina
sol,papar
malo ljute paprike/opcionalno





Nadjev:
150g krem sira
oko 250g ribanog sira/topljivog





PRIPREMA
Pripremite meso :u posudu stavite meso pa dodate sve ostale sastojke  Sve dobro izradite rukom u postojanu smjesu koja se da oblikovati. Po ukusu dodate sol,papar i ljutu papriku Isprobate začinjenost mesa tako da komadić smjese pretečete na suhoj tavi. Po potrebi dodatno posolite i poparite.

Ako se meso ne da oblikovati dodate malo krušnih mrvica. Meso formirate u kugle i stavite na protvan na koji ste stavili papir za pečenje.

Svaku kuglice pritisnite žlicom da dobijete udubljenje ,dodatno oblikujte rukom da dobijete fine pitice. Pomiješate sir sa ribnim sirom, po potrebi malo posolite.

Stavite smjesu u udubljenje koje ste napravili žlicom. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180C /40min /to naravno ovisi kolike su vam veličine kofte.

Servirate toplo uz povrće,nemojte ih prepeći kao što se meni dogodilo sa drugom turom.

Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar