četvrtak, 18. siječnja 2018.

Hamburger peciva

Ponekad moja djeca požele jesti pileći file složen kao sendvič... Ispečem onda hamby pecivo od bijelog brašna i bude mekano, mekano…
Sastojci 
1 kockica svježeg kvasca (40 g)
1 žličica šećera
1 žlica Pšeničnog glatkog brašna Podravka
250 ml mlakog mlijeka

Za tijesto:
700 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
1 žličica soli
1 Prašak za pecivo Dolcela

 
50 g maslaca
150 ml mlijeka

Za premazivanje:
1 jaje
lanene i sezamove sjemenke

Priprema
1.
Kvasac razmrvite, pomiješajte sa šećerom, žlicom brašna i toplim mlijekom pa pustite da se diže 5 minuta.
2.
Brašnu dodajte sol, prašak za pecivo, omekšali maslac i dignuti kvasac te s toplim mlijekom zamijesite glatko tijesto. Tijesto pokrijte krpom i ostavite na toplom mjestu da se diže dok se volumen ne udvostruči.
3.

 
Dignuto tijesto premijesite i razdijelite na 9 dijelova te oblikujte okrugle kruščiće. Posložite ih na lim, premažite razmućenim jajetom i pospite sjemenkama.
4.
Kruščiće pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 30 minuta.
Posluživanje
Poslužite ih same ili uz različite namaze, domaći pekmez, med i sl.
Savjet
Prašak za pecivo stavljam da bi peciva dobila još veću mekoću. Naravno, može i bez njega.
Napomena

Nema komentara:

Objavi komentar