nedjelja, 14. siječnja 2018.

Lagana pita s tikvicama i grizom

SASTOJCI
oko 1 kg mladih tikvica
50 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
100 g Pšenične krupice Podravka
1 vrećica Praška za pecivo Dolcela
5 jaja


 
250 g svježeg sira ili ricotte
1 žlica Vegete Natur
papar
sol

PRIPREMA
Tikvice operite, naribajte i ostavite sa strane (nemojte ih soliti).

Brašno, pšeničnu krupicu i prašak za pecivo izmiješajte.

Jaja razmutite, umiješajte sir, Vegetu Natur, papar i sol.

Dodajte u smjesu brašna i na kraju umiješajte tikvice.


 
Vatrostalnu posudu promjera 28 cm premažite maslacem i pospite grizom, pa ulijte pripremljenu smjesu.

Pitu pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 35 minuta (dok lijepo ne porumeni).

Pečenu pitu narežite toplu i poslužite. Pitu možete poslužiti i hladnu uz jogurt.

Prije pečenja pitu možete zaliti slatkim vrhnjem.

Nema komentara:

Objavi komentar