nedjelja, 14. siječnja 2018.

Uz toliko lakih rješenja za suhu kožu, zašto je trpjeti ove zime?! – Evo kako je zaliječiti!

S dolaskom zime suha koža postaje pravi problem. Osim što izgleda loše, suha koža svrbi i neugodna je. Pronalaženje losiona koji zapravo skrbi o suhoj koži i ne oštećuje osjetljivu kožu može biti pravi izazov.
Jeste li znali da se možete boriti protiv suhe kože i pobijediti s proizvodima u kući?
Pogledajte 7 domaćih lijekova za borbu protiv svoje suhe, zimske kože.
1. Maslinovo ulje
Maslinovo ulje je mineralno ulje i izvrsno je kao hidratantno sredstvo. Maslinovo ulje je stvarno gusto, pa biste ga mogli koristiti samo noću, jer je dosta masno.

Maslinovo ulje radi dobro kada se primjenjuje preko suhe kože. Ovaj besplatni lijek može se naći u kuhinji, a može se koristiti kad god je koži potrebna njega. Jednostavnom masažom s malo maslinovog ulja na zahvaćena područja, gdje je koža suha i vidjet ćete razliku. Prije odlaska u krevet, umasirajte maslinovo ulje na stopala. Da bi ulje prodrlo u kožu, obucite čarape. Nakon ovog tretmana, noge će biti nježnije u jutro.

Image result for maslinovo ulje

Pripremite piling od šećera i maslinovog ulja za suhu kožu na rukama. To je brz i jednostavan način da koži osigurate hidrataciju, uz pomoć vitamina u maslinovom ulju. Izmiješajte dvije žlice ulja s dvije žlice smeđeg šećera. Nanesite mješavinu na ruke i utrljajte dok se šećer ne otopi. Zatim operite ruke toplom vodom i primijetit ćete kako je koža mekana.

Još jedan lijek za suhu kožicu i nokte dobije se dodavanjem par kapi limunova soka u malo toplog maslinovog ulja. Namačite ruke 5 do 10 minuta.

Lice

Da bi se postigla glatka koža i svjež ten, pripremite masku od maslinovog ulja, žumanjka i meda. Miješajte sastojke. Nanesite masku na lice 10 do 15 minuta, ostavljajući da djeluju. Isperite toplom vodom i uživajte u mekanoj koži.

PROČITAJTE Ova namjernica može da vas izleči od gripa i prehlade za 3 sata!

2. Ulje suncokreta
Ulje suncokretovog ulja izvrsno je za hidrataciju kože. Prema Nacionalnoj knjižnici za zdravstvo i medicinu SAD, suncokretovo ulja bolje je za kožu od maslinovog ulja. Prevencija preporučuje primjenu ulja izravno na kožu.

Image result for ulje suncokreta

3. Kokosovo ulje

Kokosovo ulje je izvrsno hidratantno sredstvo i može se koristiti svakodnevno čak i na vrlo osjetljivoj koži. Možete ga koristiti ravno, ili možete kombinirati s drugim sastojcima ako želite.

Rastopite 1/2 šalice kokosova ulja te prelijte preko šalice smeđeg šećera i smjesu promiješajte. Prirodnom pilingu možete dodati i nekoliko kapi omiljenog eteričnog ulja.

Kokosovo ulje ima čudotvoran učinak na kožu ruku koja je isušena. S toga bočicu ulja stavite uz sudoper te nakon pranja, na kožu nanesite malo kokosova ulja. To će pomoći koži da zadrži vlagu.

Image result for kokosovo ulje

kokosovo ulje poboljšava hidrataciju kože te smanjuje gubitak vlage. Može zamijeniti skupe losione. Kružnim pokretima utrljajte ulje na lice i vrat, a potom obrišite vatom.

Kokosovo ulje savršeno će ukloniti šminku, pa i vodootpornu maskaru. Malo ulja stavite na vatu te prebrišite područje očiju i kapke.

4. Aloe vera

Aloe vera također može pomoći osloboditi suhe kože. Aloe vera gel možete nanijeti izravno na kožu ili stvoriti hidratantnu kremu kombinirajući 2 žlice soje kokosa i 3 žlice aloe vera gela i temeljito ih miješavajući.

Aloja vera idealna je za isušenu kožu. Pomiješajte gel aloje s malo kravljeg sira, svježim krastavcem i par kapi limunovog soka. Pastu nanesite na lice i vrat te ostavite pola sata. Isperite i uživajte.

Image result for aloe vera

5. Zobena kaša

Ako vam je suha koža, pokušajte napraviti kupku od zobenih pahuljica. Zobena kaša ima protuupalno svojstva koja pomažu ublažiti suhu, svrbljenu kožu. Upotrijebite 1 čašu sirovih zobenih pahuljica ili u prahu i stavite u čarapu i stavite u kadu tople vode.

PROČITAJTE Mit je razbijen: Evo šta nošenje grudnjaka može uraditi našem tijelu, a da nismo ni svjesni!

6. Jogurt

Jogurt ima svojstva koja pomažu suhoj koži. Pomiješajte 1 čajnu žličicu kurkuma, 6 ml jogurta, 2 žlice meda i 1/2 šalice zobenih brašna za stvaranje maske. Stavite ovo na suhu kožu i pustite da odstoji 15 minuta. Očistite toplom, vlažnom krpom.

Zbog laktoze koju sadrži, jogurt je izvrstan je za hidrataciju kože. Dakle, potrebno ga je samo utapkati u kožu, ostaviti 20 minuta i isprati mlakom vodom. Ovako ćete se riješiti suhoće i sivog tena.

Image result for jogurt
Ako vam je koža suha, dodajte malo meda u jogurt. On će hidratizirati kožu.

Zahvaljujući mliječnoj kiselini, jogurt djeluje i kao piling, posebno na suhoj koži.
Za prirodni piling pomiješajte dvije žlice jogurta s jednom žlicom mljevene zobi. Nanesite na lice i masirajte kružnim pokretima.

7. Med

Med je sjajan za borbu protiv infekcija kože i kao hidratantna krema. Kombinirajte 1 žlicu jogurta s 1 čajnom žličicom meda kako bi napravili masku za lice. Nanesite masku 15 minuta i skinitetoplom mokrom krpom. Ako pate od suhe kože, možete dodati još jednu čajnu žličicu jogurta.

Image result for med

Suha koža lica je nešto što se primijeti. Kada je koža tijela suha, možemo je namazati losionom, dok lice ostaje otkriveno. Naime, suha koža iziskuje svakodnevnu njegu jer joj nedostaju masnoća i vlaga.

Napravite domaću masku za lice, kojom će povratiti stari “sjaj”.

Sastojci:

banana
kašičica meda
Priprema:

Uzmite jednu bananu i stavite u posudu. Izgnječite, a zatim dodajte kašičicu meda. Dobro promiješajte.

Način upotrebe:

Namažite na čisto lice i držite 15 minuta. Nakon toga umijte lice.

Masku koristite jednom nedjeljno, a ukoliko imate ekstra suhu kožu, ponovite dva puta sedmično.

(narodnamedicina.info)

Nema komentara:

Objavi komentar