nedjelja, 21. siječnja 2018.

ITALIJANSKA ŠARLOTA OD JABUKA – KOLAČ KOJI SE TOPI U USTIMA

SASTOJCI:
180 gr pšeničnog brašna
4-5 kom. jabuka
130 gr šećera
50 gr putera
1/2 kesice praška za pecivo
2 žumanceta
130 ml mleka
prstohvat soli

PRIPREMA:
Žumanca mutimo sa šećerom dok se šećer ne rastopi i smesa ne posvetli.
Puter otapamo u mikrotalasnoj (ili na pari) i polovinu otopljenog maslaca dodajemo u prethodno umućenu smesu. Dodajemo mleko i mešamo.
Dodajemo prstohvat soli, prosejano brašno, i prašak za pecivo. Sve dobro mešamo.
Italijanska šarlota od jabuka. Kolač koji se topi u ustima!




Kalup prekrivamo papirom za pečenje i sipamo masu za testo.
Oguljene jabuke sečemo na kriške.
Slažemo ih u testo vertikalno. Što više jabuka, time je kolač ukusniji.
Italijanska šarlota od jabuka. Kolač koji se topi u ustima!
Odozgo prekrivamo preostalom polovinom otopljenog putera i posipamo sa 3 kašike šećera.
Pečemo u zagrejanoj  rerni na 180 stepeni oko 30-35 minuta (ili dok ne porumeni).
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar