SASTOJCI
6 jaja
6 supenih kašika šećera
100 g grožđica
100 g kokosovog brašna
100 g sjeckanih oraha
200 ml ulja
1 kesica praška za pecivo
3 supene kašike brašna
ZA ZALJEV:
350 g šećera
200 ml vode
I JOŠ:
2 kesice šlag kreme od vanilije
PRIPREMA
1. Prije svega, grožđice istresti u posudicu i pomiješati sa jednom kašikom brašna. Tako neće pasti na dno kolača.
Dvije kašike brašna pomiješati sa praškom za pecivo.
2. Jaja pjenasto umutiti sa šećerom.
3.Neprestano miješajući, jajima dodavati grožđice, kokosovo brašno, orahe, ulje i brašno pomiješano sa praškom za pecivo.
4.Smjesu izliti u nauljenu i pobrašnjenu tepsiju. Ja koristim pravougaonu tepsiju veličine 40 x 25 cm.
5.Peći na 180 stepeni dok fino ne porumeni, otprilike 15 minuta.
6.Kada je kolač gotov, spremiti zaljev.
U šerpu istresti 350 g šećera i zaliti sa 200 ml vode. Promiješati i kuhati 10 minuta.
7.Pričekati da se agda malo ohladi, pa je preliti preko već ohlađenog kolača.
8.Po kolaču fino rasporediti umućenu šlag kremu, te po želji ukrasiti ribanom čokoladom ili sjeckanim orasima.
Nema komentara:
Objavi komentar