1 pakiranje rozen kora
400gr šećera
130gr oštrog brašna
250gr tamne čokolade za kuhanje
250gr maslaca
7dcl mlijeka
Glazura
100gr bijele čokolade
50ml vrhnja za šlag
Priprema
1.
U većem loncu karamelizirajte šećer. Sklonite s vatre, te dodajte brašno. Promješajte da vam se sve ujednaći. Vratite na vartu, pa ulijte toplo mlijeko i kuhajte nekoliko minuta dok vam se krema ne zgusne. Sad sklonite s vatre. U vruču kremu dodajte kockice čokolade, mješajte dok vam se čokolada ne otopi. Kremu ostavite 15 minuta da vam se malo prohladi. U još toplu kremu dodajte kockice maslaca i sve fino izmiksajte da dobijete finu glatku kremu.
2.
Svaku koricu namažite tankim slojem kreme. Otprilike na svaku koru stavite četiri žlice kreme, fino poravnajte, pokrijte drugom korom, malo rukom poravnajte, pa tako dok ne potrošite svu kremu.
3.
Kolač pokrijte papirom za kuhanje i nečim opteretite. Ostavite tako preko noći na sobnoj temperaturi da vam se fino kremica upije u kore. Prekrijte glazurom po vašoj želji. Ja sam ovaj put stavila bijelu glazuru i strugotine bijele čokolade, a vi možete što želite.
Nema komentara:
Objavi komentar