subota, 9. rujna 2017.

SREĆKO KOLAČ

SASTOJCI:
Biskvit:
2 šalice brašna
1 šalica nesquika
3 jaja
pola šalice mlijeka
pola šalice ulja
1 prašak za pecivo

 
Krema:
2 praška za puding od čokolade
1 l mlijeka
200 g čokolade za kuhanje (50 % kakao)

Dekoracija:

200 g grubo mljevenih oraha

PRIPREMA:
Biskvit:
Sve sastojke izmiksajte u homogenu smjesu (doslovno,nema odvajanja žumanjaka od bjelanjaka,suhog od mokrog..jednostavno sve od reda) Stavite u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva celzijevih oko 30 minuta
Krema:

 
  Da,dobro ste pročitali,u nju ne ide šećer,to je za prave ljubitelje čokolade haha.
Istresite prašak za puding u padelu,dodajte malo mlijeka i dobro promiješajte.
Dodajte ostatak mlijeka i čokoladu izlomljenu na kockice. Kuhajte dok ne zgusne pa prelijte biskvit.
Dekoracija
Ravnomjerno po još vrućoj kremu posipajte orahe.

Nema komentara:

Objavi komentar