Sastojci
1 pileca prsa
1 mrkva
100gr bamije
persin
celer
1 kas brasna
1 kas pavlake
1 zumanjak
malo maslaca
100gr graska
so, biber...
Priprema
1.
Piletinu skuhati sa mrkvom, persinom i celerom.
Dodati so, biber i Vegetu.
Kad je na pola kuhano ubaciti malo graska.
2.
U drugoj posudi zagrijati maslac, brsano i zaliti sa vodom od supe. Kuhati 15min da se izgubi okus brasna.
3.
U to dodati meso koje smo prstima razdvojili na tanke niti. Dodati i kuhano povrce.
Bamiju skuhati posebno, pa tek onda dodati u corbu.
Kuhati 15min.
4.
Na kraju razmutiti jedan zumanjak sa pavlakom i malo limunovog soka i dodati u corbu.
Po zelji dodati jos maslaca, bibera i soli.
http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar