ponedjeljak, 4. prosinca 2017.

Čokoladno lisnati trouglovi

SASTOJCI
oko1kg brasna,250ml mleka,250ml kisele vode,1kocka kvasac,5 kasicica secera,
2 jaja,6 kasika ulja,
180gr margarina,150gr cokolade,secer u prahu.


 
PRIRPEMA
u malo mlakog mleka od 250ml,razmutiti 1 kocku kvasca,1 kasicicu secera,1 kasicicu brasna,ostaviti da nadode.u nadoslo dodati 2 jaja,6 kasika ulja,prhovat soli,ostatak mleka 4 kasicice secera,250ml kisele vode,oko 1kg brasna da se zamesi glatko testo.ostaviti tako da miruje pokriveno oko 30min, da nadode.

podeliti na 3-4 jufke,zavisi koje velicine trouglova bi zeleli.

svaku raviti u koru,i na svaku izrendati po 60 gr margarina,i po 50gr cokolade,preklopiti kao pismo,onda odmah opet razviti tanko u uzu,a duzu koru,uviti u rolat,seci na trouglove.

peci ih na 200s,oko 20min.pecene uvaljati,ili posuti secerom u prahu.


 
moram dodati da nije testo previse slatko,i svima preporucujem da dodaju secer u testo.meni ovako odgovara tj i mojima ali da se zna zato pisem.recept je probala nasa tanjat i skrenula mi paznju na to,hvala joj sto me potsetila...

nakon nedelju dana,par njih sam zamrzla,i evo danas izvadila iz zamrzivaca,stavila u relnu na kratko i nemaju razliku,kao taze su,...mirisu...da dodam i ovo trebace nekome...soleja hvala ti...

ovog puta sam umesto kisele koristila obicnu vodu,kvalitet ostao isti,tu je i mekoca i miris,ukus peciva...

Nema komentara:

Objavi komentar