nedjelja, 3. prosinca 2017.

DO SADA STE SPREMALI PILETINU SA RIžOM NA POGREŠAN NAČIN…POKLANJAM VAM RECEPT KOJI JE SVE ODUŠEVIO

SASTOJCI
-3-4 žlice ulja
-800 g piletine (batak, zabatak, pileća prsa)
-2 žličice Vegete
-150 g luka


 

-250 g svježe rajčice
-300 g svježe paprike
-500 ml vode
-1 Povrtna kocka
-350 g riže
-100 ml Passate


 

Za posipavanje:
-1 žlica nasjeckanog peršina

PRIPREMA:
Na zagrijanom ulju popecite pileće meso, pospite Vegetom, podlijte s malo vode i pirjajte oko 15 minuta.

Meso izvadite iz posude i stavite na toplo mjesto. Na istoj masnoći popecite nasjeckani luk i kratko ga popirjajte.

Dodajte rajčice narezane na kockice, a zatim i papriku narezanu na veće kocke i zajedno pirjajte oko 10 minuta. U drugoj posudi zakipite vodu, dodajte kocku i kuhajte 1-2 minute.

Na lim (vel. 33×21 cm) rasporedite rižu, po riži rasporedite pripremljenu piletinu, pirjano povrće i zalijte passatom i temeljcem koji ste pripremili od kocki.

Ovako pripremljenu rižu pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.

Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar