petak, 19. siječnja 2018.

ČOKOLADNE LJEŠNJAK KOCKE: Fina kremasta slastica za prave sladoksuce

Sastav:
Biskvit:

● 3 jaja
● 150 g šećera
● 50 ml ulja
● 100 ml mlijeka
● 100 g čokolade
● 70 g brašna
● 1 prašak za pecivo
● 100 g mljevenih lješnjaka
 

 
Krema:

● 400 ml mlijeka
● 1 puding od čokolade
● 60 g šećera
● 100 g čokolade
● 50 ml jake crne kafe
● 250 g maslaca

Glazura:

● 20 g maslaca
● 100 g čokolade

Priprema:

 
Jaja i šećer pjenasto izmiješajte mikserom, dodajte ulje, mlijeko, otopljenu čokoladu, brašno pomiješano s praškom za pecivo i lješnjake. Sve dobro izmiješajte, smjesu zatim izlijte u namašćen i brašnom posut lim veličine 22×36 cm i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 35-40 minuta. Prašak za puding pomiješajte sa 2- 4 kašike šećera. Od 400 ml hladnog mlijeka oduzmite 6 kašika i dobro ih promiješajte sa smjesom pudinga i šećera. Ostatak mlijeka skuhajte, skinite s vatre i dodajte mu razmućeni prašak za puding te miješajući kuhajte 1-2 minute.

U topli puding umiješajte otopljenu čokoladu i crnu kaFu. Izlijte ga u dublju zdjelu, pokrijte prozirnom folijom i ohladite. Maslac pjenasto izradite i dodajte ohlađenom pudingu. Sve dobro izmiješajte i rasporedite po ohlađenom biskvitu. Za glazuru, maslac istopite, maknite s vatre, umiješajte čokoladu izlomljenu na kockice i miješajte dok ne dobijete glatku strukturu. Kolač dobro ohladite, a zatim prelijte čokoladnom glazurom.
POSLASTICE

Nema komentara:

Objavi komentar