SASTOJCI
200 ml soka od narance
5 dl secera ( 2 solje po 250 ml )
4 zlice tecne glukose
10 zlicica zelatine
2 zlicice esencije od limuna
1 zlicica jestive boje ( tecne )
I jos
silikonski kalupi
PRIPREMA
Premazati silikonske oblike sa uljem.
Zelatinu pomesati sa 100 ml soka. Ostaviti sa strane.
Secer, glukosu i 100 ml soka zagrevati i mesati sve dok se secer ne otopi. Stati sa mesanjem i neka se zagreva do 125 stupnjeva. Ukloniti sa vatre.
Dodati mesavini, zele te dobro promesati da se zele otopi, dodati aromu od limuna, zutu boju, dobro promesati.
Gotovu smesu uljevat u silikonske kalup te ostaviti da se stegne. Najbolje preko noci u frizideru.
Uvaljati gumene bobone u kristal secer i secer u prahu.
Izvor:http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar