četvrtak, 18. siječnja 2018.

Kućni lijekovi koji ubrzavaju rast trepavica, obrva ali i kose!

redstavljamo 10 najefikasnijih načina koji će vam pomoći da imate guste i duge trepavice bez skupih tretmana u salonima.



Na ovaj način se podstiče cirkulacija unutar same dlake. Specijalnom četkicom, ili četkicom od stare maskare koju ste oprali sapunom, nanosite i kapi vitamina E. Ovaj postupak ponavljajte dva puta dnevno po pet minuta.

Koristite ulja

Maslinovo, ricinusovo i kokosovo ulje sadrže masne kiseline koje hrane dlaku. Ulje nanesite četkicom, štapićem za uši ili prstom na trepavice pred spavanje i isperite ujutru.

Vazelin

Vlaži i hidrira suve trepavice. Postupak je isti kao kod nanošenja ulja, s tim što treba paziti da vazelin ne dođe u dodir sa očima.

Zdrava ishrana

Nedostatak vitamina može izazvati opadanje kose i trepavica. Neka vaša ishrana bude bogata proteinima i vitaminima. Jedite dosta mesa, ribe, voća i povrća.

Aloe vera

Aloja jača i hrani dlaku. List svježe aloje isecite i iscedite par kapi soka i nanesite na trepavice. Potrebno je da odstoji preko noći, a ujutru isperite. Takođe možete praviti kombinaciju aloje i maslinovog ulja i aplicirati na isti način.

Image result for rast trepavica

Zeleni čaj

Sadrži vitamine i antioksidanse zbog čega je i skoro stalni sastav u proizvodima za njegu kose.

PROČITAJTE Sezona GRIPE je pred vratima: Ovo je 10 načina za brzo i efikasno liječenje UPALE GRLA!

Skuhajte jak čaj i nakon što se ohladi tuferom prebrišite oči. Ovaj postupak ponovite dva puta dnevno

Masaža

Poboljšava ishranu i stimuliše rast. Na prethodno oprane ruke stavite par kapi maslinovog ili ricinusovog ulja i kruznim pokretima masirajte kapke. Masažu ponavljajte nekoliko puta nedeljno po pet minuta.

Maska od jaja

Zbog grupe vitamina B i biotina koja sadrže jaja pomažu da trepavice budu jake. Jaje pomiješajte sa kašičicom glicerina i nanesite na trepavice. Ovaj postupak ponavljajte 3 puta nedjeljno.

Nema komentara:

Objavi komentar