utorak, 12. rujna 2017.

JAFA OBLATNE– DOMAĆE OBLATNE U JAFFA STILU. VEOMA UKUSNE, A JEDNOSTAVNE ZA PRIPREMU

Idealne za goste, a i za ukućane…

SASTOJCI
2 lista oblatne
3dl mleka



400g šećera
100g čokolade za kuvanje
250g maslaca/margarina
700g mlevenog keksa (petit ili plazma)
2 narandže
300g Jaffa keksa



PRIRPEMA
Prokuvati mleko, šećer, čokoladu i margarin.
Ostaviti da se fil ohladi.

Oguliti dve narandže, pa ih iscediti. Ako su vam
narandže sočne, a ne žilave i previše vlaknaste,
dodajte u fil i sok i pulpu koja je ostala
neproceđena. Dobro promešajte, pa dodajte i
mleveni keks.

Na list oblatne naneti jednu polovinu fila, preko
njega poslagati jaffa keks, zatim premazati drugom polovinom fila i prekriti drugim listom oblatne.

Prekriti krpom i staviti preko nešto teško da se
stegne. Ostaviti na hladnom mestu, pa kad bude
dovoljno čvrsto seći tankim nožem na štanglice.

NAPOMENA
ako fil ne bude dovoljno čvrst nakon
dodatka keksa, ostaviti ga na hladno da bude još
čvršći. Kolač mi je ostao preko noći na hladnom,
opterećen drugim kolačima, sutradan sam ga sekla
skalpelom. Za širinu štanglice sam uzimala 4
kvadratića (ona manja) a dužina oko 13-14
kvadratića

Izvor: http://www.jednostavni-kolaci.info/

Nema komentara:

Objavi komentar