nedjelja, 17. rujna 2017.

NAPRAVITE OVO JELO ZA RUČAK I OBRADUJTE SVOJE NAJMILIJE UKUSNIM ZALOGAJIMA… PREPORUČUJEM!

SASTOJCI
1 kom pilećeg bijelog mesa
200 g šunkarice 200 g tvrdog sira za bešamel:
4 žlice ulja
4 žlice brašna
0,5 l mlijeka
začini: muškatni oraščic, sol, peršin list 2 velike žlice kiselog vrhnja




PRIPREMA

1. Bijelo pileće meso odstranite od kostiju i isjecite  na tanke šnite. One veče prepolovite, a ako bude manjih stavljati ćete po dvije. Stavite sir, šunkaricu pa piletinu. 2. Zarolajte u rolice i poslaožite u vatrostalnu podudu ili u lim. 3. Bešamel: Na ulju popržite brašno. Uz dodavanje mlijeka napravite gusti sos, dodajte začine i na kraju kiselo vrhnje te dobro izmješajte. Prelijte preko rolica i pecite na 200oC oko 30 minuta. 4. Gotove rolice malo ohladite (15 minuta) i onda poslužite npr. uz crvenu rižu (riža sa crvenom paprikom) ili nešto po vašoj želji.

Nema komentara:

Objavi komentar