nedjelja, 10. rujna 2017.

LEDENI DESERT SA KEKSOM….ČAROLIJA OKUSA

SASTOJCI
1 l mlijeka
2oo g šećera
100 g Grisa (pšenične krupice) Podravka
2 kom Puding vanilija Dolcela
50 g kokosa


 
1 kom Vanilin šećer Dolcela
1 kašičica burbon vanilin šećera
50 g maslaca
2 dl slatke pavlake za šlag

još
100 g turskog keksa ili neki čokoladni
50 g čokolade
malo ulja


 
PRIPREMA
U 3 dl hladnog mlijeka razmutiti puding, i griz, dodati i kokos i izmiješati. Ostatak mlijeka i šećer staviti da prokuva pa sipati smjesu sa pudingom i miješati da se zgusne. Ostaviti da se malo ohladi uz povremeno miješanje

Umutiti slatku pavlaku, umutiti i ohlađen puding pa po malo dodavati umućenu pavlaku i sve dobro umutiti

Smjesu sipati u kalup za kuglof obložen prozirnom folijom i poravnati poredati ravnomjerno kekse, prekriti prozirnom folijom i ostaviti u frižider, najbolje preko noći

Ohlađen kolač prevrnuti na tanjir i ukrasiti istopljenom čokoladom.

Ostaviti da se čokolada stegne dekorativan i jako ukusan .

Nema komentara:

Objavi komentar