srijeda, 22. studenoga 2017.

KAŽU DOBAR GRAH DALEKO SE ČUJE ( MALO ŠALE ;) ) – PREDIVAN RECEPT ZA GRAH SA JUGA SRBIJE

SASTOJCI
500 g pasulja tetovca
3-4 glavice crnog luka
1/2 praziluka
1 puna kašičica slatke aleve paprike i kašičica tucane, pola kesice crnog mlevenog bibera


 
po ukusu suvog biljnog začina
1 crveni luk
250-300 ml ulja


 
PRIPREMA
Pasulj staviti u šerpu i naliti hladnom vodom i staviti da provri pa procediti i baciti prvu vodu, zatim ponoviti postupak samo dodati sitno iseckan luk zatim ponovo procediti pa prosuti i drugu vodu pa naliti treću i ostaviti da kuva dok ne omeksa.

Praziluk naseći na tanke kolutiće pa ga propržiti na malo ulja dok nepostane staklast.

U vatrostalnu činiju ili keramički pekač (grne) sipati proceđen pasulj, ali sačuvati pola čaše vode u kome se kuvao.

Praziluk sjediniti sa pasuljem i dodati mu biljni začin, papriku, biber, vodu od kuvanja i ulje. Dodati i neku suvu cepkanu papriku.

Ne štedeti na ulju, jer prebranac je dobar kad se napije masnoćom. Peći u rerni oko 45 minuta na 180 stepeni. Služiti uz svežu salatu ili novu turšiju i ljute papričice.
GLAVNA JELA SLANA JELA

Nema komentara:

Objavi komentar