petak, 1. prosinca 2017.

DOMAĆE ČOKOLADNE BAJADERE Ovu ukusnu čokoladnu čaroliju zavolećete još više kada naučite da je spremate za samo 20 minuta!

SASTOJCI
9 kašika vode;
200 gr šećera;
150 gr mlevenih oraha;
badema ili lešnika;
250 gr mlevenog keksa;
170 gr maslaca;
100 gr čokolade za kuvanje.

Za glazuru
100 gr čokolade za kuvanje;
malo ulja.

PRIPREMA
U lonac dodajte vodu i šećer i zagrejte na laganoj vatri dok se šećer potpuno ne otopi. Dodajte maslac, sklonite s vatre i mešajte dok se ne otopi. Kada se maslac potpuno otopi dodajte orahe i keks a onda mešajte dok ne dobijete gušću ujednačenu masu.

Umutiš, ispečeš, zaliješ saftom: Sočan i mekan kolač spreman za čas! (RECEPT)

Dobijenu masu podelite na dva jednaka dela. Čokoladu otopite na pari i umešajte je u prvi deo mase. Na poslužavnik stavite masni papir za pečenje i prebacite prvi deo mase (sa čokoladom) i rukama oblikujte kvadar, pa gornji deo i rubove poravnajte nožem.

Na njega na isti način stavite drugu masu i učinite isto. Ostatak čokolade otopite na pari, u nju dodajte malo ulja i prelijte bajaderu. Bajaderu ostavite u frižideru da se stegne, a sutradan je iseckajte na kockice i poslužite.
DESERTI KOLAČI

Nema komentara:

Objavi komentar