subota, 16. prosinca 2017.

SPECIJALITET TURSKE KUHINJE… DANAS PRAVILA… EKSPERMENT KOJI JE USPEO…

Sastojci:
500 gr mljevene junetine
1 jaje
sredina parčeta hljeba ili prezla
malo mlijeka
1 mala glavica luka
začini so,biber (ja sam koristila i vegetu)

Za pire:

4 krompira
1 kašika mlijeka
malo putera
po ukusu soli
1 jaje
I još:
malo putera ili margarina za premazivanje pleha




Priprema:
1. Zagrijati rernu na 180 C.Sjediniti mljeveno meso,hljeb ili prezlu (potopljene u mlijeko),sitno sjeckan luk,jaje i začine,po ukusu.Dobro izmješati,pa oblikovati ćufte.Ćufte redati u vatrostalni sud ili pleh,premazan sa malo putera ili margarina. Peći oko 25 minuta. Pečene ćufte malo prohladiti.


2. Krompir oljuštiti i isjeći,preliti vodom i skuhati.Kuhan krompir procijediti i ispasirati.Dodati mlijeko,malo putera,jaje i soli,po ukusu.Sve sjediniti pa staviti u špric.Na svako ćufte staviti malo pire krompira.
3. Sjediniti paradajz pire sa malo vode,pa preliti ćufte. Vratiti u pećnicu na još nekih 25 minuta.



Post navigation
Previous post: POHOVANO PILEĆE BIJELO MESO…NI U RESTORANIMA NISAM JELA BOLJU PILETINU OD OVENext post: LEDENE KOCKE NAJBOLJE DO SADA
Leave a Reply
Comment

Nema komentara:

Objavi komentar