![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhjMeX_4OutEorgUUq5aEX6X41-B83-VyNlLxGEh9Y3jghZPVsAdjDcaRWBR79tzqUWZCAC3yviHb3DnXv7nLktjfiNJXmn2b79TqI4yGDFfLk96mY9TJcBCrHSm2gwZGdyk1craGdtsyI/s640/12832586_1670629299854154_8418568931739771765_n.jpg)
Sastojci
800 gr brasna
40 gr svjezeg kvasca
2,5 dl mlijeka
2 dl jogurta
150 gr maslaca
2 zumanjka
3 kasike secera
1 kasicicu soli
1 limun naribana korica
casa pekmez od plavih sljiva(tvrdi)
5 kasika nutele
100 gr secera u prahu.
Priprema
U mlako mlijeko i secer izmrviti kvasac i pustiti da nadode.
U vecu zdjelu prosijati brasno (nije obavezno) doda zumanjke, soli ,naribanu koricu limuna ,jogurt sobne temperature i nadosli kvasac sa mlijekom te zamjesi tijesto.
Zamjesito tijesto pustiti da se udvostruci.Na pobrasnavtoj dasci razvaljati tijesto na prst debljine.Rezati tijesto na kvadratice .
Izrezano tijesto filovati sa pekmezom i sa nutelom.Svaki kvadratic preklopiti i slagati u namazanu i pobrasnavitu tepsiju.
P
usti buhtle da jos odstoje 20 minuta,premazi ih sa mlijekom i maslac naribaj na buhtle i stavi peci na 200C 30 minuta.
Pecene i prohladene buhtle posipaj obilno sa secerom u prahu.
Posluživanje
Ja sam mojima danas posluzila sa vanilija sosom i preljevom od cokolade.
Izvor:http://www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar