utorak, 12. prosinca 2017.

PREDIVNO PECIVO, LAKO SE NAPRAVI A IZGLEDA PREDIVNO.. MORATE IH PROBATI!

Sastojci
    oko 1kg brasna
    1,5 kocka Kvasca (svježeg)
    2,5kasicice soli
    1 kasicica secera
    200ml tople vode
 
200ml toplog mleka
    250ml ulje


    2 kom. jaja
    1 jaje + malo ulja za premazivanje
    Ako stavljate fil smanjite kolicine soli na 2kasicice
    Malo margarina za premazivanje kiflica skoro na samom kraju

Priprema
    1.
    U vangli stavimo mleko i vodu i rastvorimo kvasac. Dodamo so, secer, ulje i jaja, promesamo i dodavajuci brasno umesimo testo. Ostavimo ga da nadoge, prekriveno pacetom. Ja ga stavljam u rerni na 50stepeni i onda brze nadoge.
    2.
    Nadoslo testo razmesimo i podelimo ga na male loptice, velicine veceg oraha. Po zelji mozete napraviti vece loptice.
    3.
   


Svaku lopticu rasucemo i zasecemo je 5-6 ali ne do kraja, kao na slici.
    4.
    Lagano zarolamo koricu, pocevsi od ne secenog kraja, i dibijemo valjak u formi gusenise.
    5.
    Ovo uradimo sa sve loptice koje stavljamo u pleh sa pek papirom. Ostavimo ih da nadogu. Nadosle kiflice premazemo umucenim jajetom sa malo ulja. Pecemo ih na 200 stepeni dok ne dobiju finu boju, oko 30-40min.
    Pred sam kraj kiflice nabrzinu premazemo margarinom i vratimo ih u pecnici jos 4-5 min.
Posluživanje
Mozete ih posluziti sa svemu sto vam je po volji!
HLJEB / PECIVA SLANA JELA

Nema komentara:

Objavi komentar