mogu biti kao prilog ili samostalno (pred)jelo
Sastojci
3 kom krumpir, zreli
0.5 kom luk ,crveni
40 g glatko brašno
1 kom jaje kokošje (cijelo)
1.5 dl ulje suncokretovo
sol
papar
Priprema
1 Isperite naribani krumpir pod mlazom, dok voda ne bude čista. Ocijedite i dobro osušite pritiščući paprinatim ručnicima ili krpom.
2 Osušeni naribani krumpir stavite u zdjelu pa umiješajte luk, brašno i razmućeno jaje.
3 U velikoj tavi zagrijte ulje. U kipuće ulje stavljajte peći količinu smjese koja stane u žlicu, a zatim je spljoštite.
4 Pecite sa svake strane bar 5 minuta, na srednje do jakoj vatri ili dok poprimi lijepu smeđu boju.
5 Pečene popečke odložite na papirnati ručnik da upije višak ulja te odmah servirajte.
Poslužite toplo.
Nema komentara:
Objavi komentar