subota, 18. ožujka 2017.

Najmedenije srce

Preporuka da ovu tortu spremate kada imate goste, jer je izdašna, ukusna, ima lepu visinu. Pogodna je kako za šlag tako i za fondan dekoraciju.

Najmedenije srce

Potrebno za 4 patišpanja:

16 belanaca
16 kašika šećera
240 g mlevenog lešnika
160 g brašna
120 g seckanih lešnika


Za fil:

800 ml mleka
16 žumanaca
12 kašika šećera
2 vanil šećera
2 pudinga od vanile
2 kašike gustina
200 g bele mlečne čokolade
50 g crne mlečne čokolade
375 g maslaca


I još treba:

200 g kisele pavlake
100 g crne mlečne čokolade
500 g Medenog srca Pionir
250 ml soka od jagoda


 Najmedenije srce

Za jedna patišpanj: Izmiksati 4 belanceta sa 4 kašike šećera. Sjediniti 60 g mlevenih lešnika, 40 g brašna i 30 g seckanih lešnika. Dodati umućena belanca i lagano špatulom izmešati da se smesa izjednači. Sipati u pleh veličine 28 cm. Peći u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 12 minuta. Na isti način pripremiti i preostala tri patišpanja.



Fil: 200 ml mleka sjediniti sa pudingom,gustinom i žumancima.Ostatak mleka staviti sa šećerom da se kuva. Kada mleko počne da vri, sipati puding u tankom mlazu i mešati neprestano dok se fil ne zgusne. Gotov fil skloniti sa vatre i dodati mu izrendane bele čokolade. Mešati dok se čokolada ne istopi i sjedini sa filom. Fil ohladiti zatim mu dodati umućeni maslac.

2/3 fila odvojiti i ostaviti da bude žut a u 1/3 fila sipati istopljenu crnu čokoladu i izmiksati. U žuti fil staviti 8 sitno iseckanih medenih srca i promešati.

Kiselu pavlaku na umerenoj vatri istopiti sa crnom čokoladom.

Na tacnu staviti prvi patišpanj, zatim ga preliti sa 4-5 kašika soka od jagoda. Ostaviti 2 minuta da patišpanj upije sok zatim na njega naneti polovinu fila od sjedinjene kisele pavlake i čokolade. Tacnu staviti u frižider na 10 minuta da se fil stegne zatim preko njega naneti polovinu žutog fila.

Staviti drugi patišpanj, ponovo preliti sokom, a onda naneti polovinu braon fila. Preko njega poređati 20-22 medena srca kojima smo prethodno viljuškom izbockali donju stranu, a onda stavili na kratko u sok od jagoda.

Najmedenije srce

Preko srca staviti drugu polovinu braon fila.

Staviti treći patišpanj i ponoviti ceo postupak kao kod prvog patišpanja. Staviti četvrti patišpanj i ukrasiti po želji. Ostatak medenog srca iskoristiti za dekoraciju. Za dekoraciju ove torte koristila sam šlag i karamel preliv. Umesto klasičnog Medenog srca, možete koristiti Medeno srce sa jagodom

Nema komentara:

Objavi komentar