Sastojci
BISKVIT
6 XXL bjelanjaka
250 g šećera
50 g gustina
100 g brasna, pola ostro pola meko
2 žličice praška za pecivo
2 vanil šećera
80 ml ulja
1 žlica octa
STRACCIATELLA KREMA
1l slatkog vrhnja
100 g tamne čokolade
3 vrecice mljevene želatine
400 g milerama ili kiselog vrhnja
300 ml mlijeka
35 g šećera
2 vanil šećera
Priprema
1
Bjelanjke cvrsto istuci s prstohvatom soli, dodati secer i vanil secer i prosijano prasno s praskom za pecivo i gustinom. Umijesati lagano kuhacom , dodati lagano ulje i na kraju ocat. Peci u velikom limu 38x32 cm 15 ak min na 170C.
2.
Pomijesati zelatinu s 100ml vode i ostaviti da nabubri. Zakuhati mlijeko i secere , maknuti s vatre i umijesati zelatinu , mijesati dok se ne otopi ali ne na vatri.Izraditi slatko vrhnje , ako se mlijeko prohladilo umijesati mileram. Tu smjesu lagano ulijevati u slag mjesajuci mikserom. Naribati cokoladu u nju i razmazati po biskvitu. Ukrasiti po zelji, ja sam naribala jos 100 g cokolade.
Ovo je smjesa za veeeeliki kolac. Ako hocete manji samo prepolovite sastojke ali onda ide ona manja tepsija.
Nema komentara:
Objavi komentar