Sastojci
tijesto
4 dcl jogurta
2 jaja
2 paketića vanil šećera
malo soli
2 žličice šećera
20 žlica glatkog brašna
1 paketić praška za pecivo
1 žlica rakije
ulje za prženje
Priprema
1.
Umješati sve sastojke, da se dobije glatka smjesa.
Ukoliko vidite da vam je smjesa rijetka (da se razljeva iz žlice) slobodno dodajte još koju žlicu brašna!
2.
Vaditi žličicom (i drugom si pomagati odvajati, ili prstom) smjesu i pržiti u vručem ulju. Ulje ne smije biti prevruče.
3.
Čim, čim porumene (a to je brzo), okrenuti na drugu stranu i pustiti da se isprži do kraja. Ukolko pečete u dosta ulja, da lijepo plivaju, one se počnu same okretati.
4.
Vaditi u zdjelu u koju ste na dno metnuli papirnati ručnik ili salvetu da upije višak ulja.
5.
Posipati štaub šećerom. Poslužiti.
6.
Uglavnom nestanu odmah!
Nema komentara:
Objavi komentar