subota, 15. srpnja 2017.

JOGURT ŠTRUDLA SA VIŠNJAMA

SASTOJCI
Premaz za kore3 čvrsta jogurta
3 jaja
3 čaše šećera( ja stavim 2)
1 1/2 čaša ulja
1 1/2 čaša griza
2 vanil šećera
1 prašak za pec
90 dag višanja(ja sam koristila ledove 2×450 g)


 
Kore
1 paketić gotovih kora za štrudlu

PRIPREMA
Višnje stavite u rupičastu posudu ili cijedilo da se ocijedi višak soka.
Jaja i šećere umutite mikserom.
U tu smjesu rukom umiješajte jogurte, ulje i na kraju griz i prašak za pec.

Smjesu ostavite u hladnjaku 1 h.


 
Nakon jedan sat , izvadite smjesu za premaz iz hladnjaka.
Prvu koru premažite smjesom, na nju položite drugu koru pa i nju premažite smjesom, na drugu stavite treću koru pa i nju premažite smjesom
i ravnomjerno rasporedite višnje po njoj.

Sada nježno zarolajte kore u štrudlu i stavite je na pleh na kojem je papir za pečenje.
Isto napravite sa ostalim korama.
Svaka treća se puni sa višnjama.
Dobit će te 3 štrudle koje na kraju premažete sa ostatkom smjese.

Pecite ih na 180*c, oko 45 min.

Kada su pečene dobiju lijepu zlaćanu boju pa ih ne treba posipati šećerom, ali ako volite samo izvolite. Dobar Vam tek!

Nema komentara:

Objavi komentar