Prhko tijesto
250g brašna
180g margarina
100g šećera
3 žumanjka
pekmez za premazivanje po želji(ja sam koristila od jagoda)
Nadjev
250g borovnica ili ribizla
za beze premaz
3 bjelanjka
150g šećera
1 žlicu limunova soka
1 žlicu škrobnog brašna ili glatkog brašna
PRIPREMA
Za tijesto pomiješati sve sastojke, i zamijesiti tijesto.Nakratko ga staviti u hladnjak, dovoljno je oko 15min.U podmazani i brašnom posuti manji lim utisnuti tijesto, tijesto je genijalno, podatno i savršeno se da tako utisnuti, premazati ga sa oko 3 velike žlice pekmeza, polovicu voća rasporediti po tijestu i staviti ga peći na 170C na oko 20 min, za to vrijeme umutiti bjelanjke u čvrst snjeg, dodati im šećer, limun i gustin.kolač izvaditi iz pećnice i pećnicu malo pojačati na 185C, rasporediti smjesu od bjelanjaka po kolaču i ostatak voća, smjesu netreba zagladiti nego ju ostaviti da bude malo čupkasta po kolaču, dopeći kolač još 10 min, služiti ohlađen, rezan na ploške.
Izvor:https://www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar