srijeda, 6. rujna 2017.

IDE KAO PRILOG ILI SAMOSTALNO JELO...UZ GULAŠ RUČAK ZA 10

SASTOJCI
instant pure(ja sam radila odokativno pa vam postupak za nju neću pisati)
Od kukuruzne krupice ne presitne
350g kukuruzne krupice
1l i 250 ml vode
1 žlica soli


 
za preljev i posip
1 kiselo vrhnje
100g maslaca
1 vrećica parmezana

PRIPREMA
Odmah da naglasim ja sam ovo radila sa instant purom

Puru standardno skuhajte u slanoj vodi

Odmah dok je vruća pura oblikujte njoke žlicama tako da ih svaki put umočite u vruću vodu.
Ako bi vam teško išlo žlicom možete i rukama ali ih svaki put morate umočit u toplu vodu(RUKE)


 
Tepsiju dobro namažite maslacem i slažite njoke jednog do drugog

Po njima još malo natrgajte maslaca

Prelijte vrhnjem i obilato pospite parmezanom

Pecite na 200 stupnjeva 30 minuta dok ne porumene

Ako radite sa kukuruznom krupicom,pustite vodu da proključa i lagano usipajte krupicu i mješajte i kuhajte na laganoj vatri 45 minuta

Danas sam ih servirala uz gulaš

Nema komentara:

Objavi komentar