SASTOJCI
dunje
šećer
malo vinobrana
limun šećer Dolcela-po želji ili limunov sok
PRIPREMA
U prikladnu,veću posudu uliti oko 3-4 l vode i oko 1/2 žličice vinobrana i promiješati da se vinobran otopi.Ovaj vinobran služi tome da dunje ne pocrne nakon rezanja.
Dunje oprati,dobro očisitit one sitne dlačice koje su na njenoj površini.Moje su bile domaće,nešpricane,crvljive,tvrde i baš sam se namučila s njima.
Guliti i rezati na kockice i odmah ubacivati u pripremljenu vodu.
U oprane bočice poslagati pripremljene dunje.
Izmjeriti vodu-po bočici oko 250 ml-uliti u posudu,dodati 3-4 žlice šećera po bočici.(po želji dodati limun šećer ili sok limuna)Promiješati dok se šećer ne otopi.Zaliti dunje u bočicama,dobro zatvoriti poklopcima.
U veliku šerpu na dno staviti krpu ili novine,poslagati bočice(paziti da se ne dodiruju),uliti vodu i zagrijavati do vrenja.Nakon što zavri kuhati oko 10-15 minuta.
Ugasiti vatru,ostaviti da se ohladi u toj vodi do slijedećeg dana(to je jako važno,na taj način se vakumira).
Nema komentara:
Objavi komentar