ponedjeljak, 4. rujna 2017.

JOŠ JEDAN RECEPT ZA NAJBOLJI SATARAŠ

Poznato jelo koje se često priprema ljeti. Vrlo ukusno, ne zahtjeva posebni trud ali zbog toga nije manje cijenjeno jelo. Pa evo i moje

SASTOJCI:
2 glavice crvenog luka
500 gr paprika
500 gr paradajz
začin so, vegeta
ulje za prženje

 
mileram
PRIPREMA:

U dublju šerpu staviti ulje i isjeckani na listiće crveni luk. Staviti na vatru i lagano prepržiti luk dok ne postane proziran. Možete koristiti i mladi luk ako imate, onda jelo bude blažeg okusa. Dok se luk prži, očistiti papriku od sjemenki i peteljki, isjeckati na kockice  i dodati luku.

 
Dosuti malo vode da se dinsta dok ne isječete paradajz. Ako nemate dovoljno paradajza, možete ga zamijeniti sa paradajz pire - pelatom krupnije sjeckanog. Dodati u sataraš  paradajz, začinite solju i vegetom i nastavite kuhati na laganoj vatri. Kad paprika omekša, sataraš je spreman za serviranje.

POSLUZIVANJE;

Servirati sa kašikom milerama radi punoće ukusa.

Nema komentara:

Objavi komentar