SASTOJCI:
2 glavice crvenog luka
500 gr paprika
500 gr paradajz
začin so, vegeta
ulje za prženje
mileram
PRIPREMA:
U dublju šerpu staviti ulje i isjeckani na listiće crveni luk. Staviti na vatru i lagano prepržiti luk dok ne postane proziran. Možete koristiti i mladi luk ako imate, onda jelo bude blažeg okusa. Dok se luk prži, očistiti papriku od sjemenki i peteljki, isjeckati na kockice i dodati luku.
Dosuti malo vode da se dinsta dok ne isječete paradajz. Ako nemate dovoljno paradajza, možete ga zamijeniti sa paradajz pire - pelatom krupnije sjeckanog. Dodati u sataraš paradajz, začinite solju i vegetom i nastavite kuhati na laganoj vatri. Kad paprika omekša, sataraš je spreman za serviranje.
POSLUZIVANJE;
Servirati sa kašikom milerama radi punoće ukusa.
Nema komentara:
Objavi komentar