Za 1 koru (potrebne 4 )
3 belanceta
3 kasike secera
75gr lesnika (krupnije mleven)
1 kasika brasna
Fil
12 zumanaca
12 kasika secera
200gr mlecne cokolade (Milka Noisette)
250gr margarina
100gr secera u prahu
plus
200gr bele cokolade
50gr crne cokolade
50gr lesnika
PRIRPEMA
Za jednu koru:Belanca mutiti mikserom,i postepeno dodavati secer.Izmiksati ih u cvrst sneg.Onda sipati lesnike i brasno i lepo sjedinite spatulom.Kalup okrugli 26 oblozite papirom za pecenje.Sipajte smesu,pecite u predhodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta.Ispecite jos tri takve kore.Dobite te cetiri kore.
Zumanca izmiksati sa secerom,pa kuvati na pari.Kuvajuci dodajte cokoladu.Kada se cokolada istopi ,i krema zgusne izmaknite sud sa ploce,i ostavite da se ohladi.Margarin umutite penasto sa secerom u prahu.Potom dodajte kasiku po kasiku ohladje kreme u margarin i sve sjedinite.
Fil podelite na tri dela.Filujte tortu.Ja sam gotovu tortu prelila belom cokoladom ,ukrasila je lesnikom i crnom cokoladom.
Nema komentara:
Objavi komentar