2 čaše jogurta
1,5 čaša (od jogurta) šećera
2 čaše brašna
2 kašike kakaoa
1 kašičica sode bikarbone
1/2 čaše ulja
za preliv
100 gr čokolade
100 gr margarina
10 kašika mleka
5 kašika šećera
PRIPREMA
Pomešajte brašno, šećer, kakao i sodu bikarbonu. Postepeno sipajte jogurt i neprestano mešajte kašikom.
Sipajte ulje i mutite da se ulje sjedini,a šećer istopi. Sa malo margarina podmažite pleh i pospite brašnom.
Sipajte masu ravnomerno, i pecite kolač u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni, pa smanjite na 200. Pecite oko 20 minuta.
Ostavite da se prohladi. Otopite čokoladu, margarin i mleko. Sipajte šećer i mešajte dok se ne rastopi.
Isecite krajeve i ceo kalač izbockajte viljuškom. Prelijte prelivom, ostavite da se prohladi pa isecite na kocke i posluzite.
Nema komentara:
Objavi komentar