Biskvit
100 g brašna
15g kakaa
3 žličice pecilnog praška
100 g šećera
1 vanil šećer
2 jaja
100 g margarina
2 žlice kave ili mlijeka
Krema
1 paketić želatine
3 jaja
100 g šećera
100 ml mlijeka
500 ml slatkog vrhnja
2 vrečice instant kave(capucina)
1 kompot od marelica(ili mješano voće)
+ strugotine čokolade za dekoraciju
PRIPREMA
Biskvit ispečete,ohladite i malo polijete sokom od kompota ili kombinacija mlijeka i ruma.Promjer kalupa je 26.
Marelice poslažite na podlogu od tijesta tako da zaobljeni dio bude okrenut prema gore(ili mješavinu voća iz kompota rasporedite po tijestu).
Umutite slatko vrhnje u čvrst šlag.
Želatinu namočite prema uputama.Jaja pomiješate sa šećerom i mlijekom i zagrijavate na pari dok se smjesa ne počne zgušnjavati.U toplu smjesu dodate želatinu i miješate dok se želatina ne istopi.Ostavite da se smjesa malo prohladi.Zatim ju umiješate u šlag.
Dvije trećine kreme odvojite i pomiješate s instant kavom.Pola tamne kreme nanesete na marelice i poravnate,zatim stavljate bijelu kremu i na nju ostatak tamne kreme.Na vrh torte nastružete čokoladu
Nema komentara:
Objavi komentar