ponedjeljak, 11. prosinca 2017.

Jutarnja peciva

Volim kada za dorucak imam neko pecivo.Nemora se cekati da testo narasta,vec to uradite noc pre toga,a izutra imate gotovo kiselo testo

Sastojci
800 gr. brasno
1 paketic suhi kvasac Dolcela
3 zlice ulja
2 zlicica sol
1 zlicica secera
oko 500 ml. vode

 
2 kom. jaja
400 gr. tvrdog sira
po ukusu susam

Priprema
1.
Noc pre zamesiti testo,tako sto u vanglu u kojoj ce te mesiti,prosijte brasno.Dodajte sol,secer i kvasac.Promesajte drvenom kasikom.Dodajte ulje,te na kraju malo po malo dodavajte hladne vode kako bi zamesili glatko i mazno testo koje se nelepi za ruke.
2.
Kada ste zamesili testo,povrsinu premazite sa uljem,te pokrijte prozirnom folijom,te kapakom od neke serpe.Ostavite testo 5-10 minuta na sobnoj temperaturi,potom oblozite na hladnom mestu.Kod mene je u spajz na plocke.
3.
Ostavite neka stasava cele noci.Izutra kada ustanete,prebacite testo na pobrasnjeni radni sto.Premesite ga,te sa valjkom rastanjite testo da bude debelo oko pola prsta.
4.
Za nadjev:
Sir izgnjeciti vilicom,posolite po potrebi,pa dodajte 1 celo jaje i jedno belance.Zumance ostavite na stranu za premazivanje.

 
5.
Na rastanjeno testo premazite nadjev.Zarolajte kao kad radite rolat.Secite rolat na 8-10 cm.Redzajte peciva u pleh oblozen pek papirom.Ostavite nek stanu 10-ak minuta,potom hi premazite sa razmucenim zumancetom razredzeno sa malo mleka.Porosite sa susamom.

6.
Stavite peci pecivo u predhodno zagrejanoj pecnici na 200 stepeni 30-ak minuta.Sve zavisi od vase pecnice.Kada budu dobili finu bojicu na povrsini,onda su gotove.
Dok su jos tople,posluzite.

7.
Prijatno!
Posluživanje

Posluzite uz casu jogurta.

Nema komentara:

Objavi komentar