ponedjeljak, 4. prosinca 2017.

MOJE SLAVONSKE BUHTLE

Danas je dan kada se iskuplja familija svi su slobodni ,a to vam znaci idemo svi kod mame i tate na rucak.Najljepsi dio nedelje za mene kada se svi okupimo.
Sastojci
800 gr brasna
40 gr svjezeg kvasca
2,5 dl mlijeka
2 dl jogurta
150 gr maslaca
2 zumanjka

 
3 kasike secera
1 kasicicu soli
1 limun naribana korica
casa pekmez od plavih sljiva(tvrdi)
5 kasika nutele
100 gr secera u prahu.

Priprema
U mlako mlijeko i secer izmrviti kvasac i pustiti da nadode.
U vecu zdjelu prosijati brasno (nije obavezno) doda zumanjke, soli ,naribanu koricu limuna ,jogurt sobne temperature i nadosli kvasac sa mlijekom te zamjesi tijesto.       
Zamjesito tijesto pustiti da se udvostruci.Na pobrasnavtoj dasci razvaljati tijesto na prst debljine.Rezati tijesto na kvadratice .
Izrezano tijesto filovati sa pekmezom i sa nutelom.Svaki kvadratic preklopiti i slagati u namazanu i pobrasnavitu tepsiju.


  usti buhtle da jos odstoje 20 minuta,premazi ih sa mlijekom i maslac naribaj na buhtle i stavi peci na 200C 30 minuta.
Pecene i prohladene buhtle posipaj obilno sa secerom u prahu.
Posluživanje

Ja sam mojima danas posluzila sa vanilija sosom i preljevom od cokolade.
Izvor:http://www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar