četvrtak, 11. siječnja 2018.

DNOSTAVNA I PREKRASNA KARAMEL TORTA

SASTOJCI
Biskvit:
8 jaja
25 dkg šećera
5 žlica brašna
3 žlice mrvica (krušnih)
15 dkg mljevenih oraha

 
1 prašak za pecivo
1-2 naranče

Krema:
30 dkg šećera
1 l mlijeka
7-8 žlica gustina
1 maslac ili margarin
15 dkg mljevenih oraha

 
PRIPREMA:
Bjelanjke odvojiti od žumanjaka, a od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg. Žumanjke i šećer miksati, zatim dodati brašno, mrvice, mljevene orahe i prašak za pecivo. Na kraju umiješati snijeg od bjelanjaka. Sve izmiješati te izliti u namašćeni kalup za pečenje. Peći oko 30-ak minuta na 180°C. Kada se ohladi prerezati ga na 3 dijela i svaki dio politi sa sokom od naranče.
Šećer otopiti tj. karamelizirati. Od mlijeka odvojiti 1-2 dl te pomiješati sa gustinom, a ostatak uliti u karamelizirani šećer. Kada mlijeko prokuha dodati mješavinu s gustinom te miješati (kuhati) dok se ne zgusne. Kremu ohladiti te onda umiješati omekšali maslac ili margarin i mljevene orahe.
Biskvit premazati kremom i posuti mljevenim orasima. Ukrasite po želji. Ohladiti tortu.

Nema komentara:

Objavi komentar