subota, 20. siječnja 2018.

Vanila keksi gotovi za 10 minuta

Predivni, svecani, a gotovi dok kazes keks

SASTOJCI
270 g maslaca
90 g secera u prahu
2 zlicice vanilin secera
270 g brasna
+ marmelada od jagoda, malina, smokava...



PRIPREMA
Ukljucite pecnicu na 175 stupnjeva. Vliki pleh od pecnice prekrijte papirom za pecenje.

Maslac, secer i vanilin secer dobro, pjenasto izmjesajte mikserom. Odvazite brasno i polagano, u tri navrata dodajite brasno u smjesu maslaca i secera. Mjesajte dobro kuhacom, izmedju svakog dodavanja, da se dobro sjedini, odnosno dok se ne oblikuje u kuglu tijesta.



Tijesto stavite u dresir vrecicu ili u obicnu vrecicu za zamrzavanje kojoj ste odrezali vrh. Istiskajte oblike po zelji. Na savakom keksicu napravite udubljenje za punjenje.  Pecite 10 tak minuta - dovoljno je da samo odozdo dobiju malo boje.

Napunite sa marmeladom po zelji.

Nema komentara:

Objavi komentar