2 plava patlidžana
12 koktel paradajza (mali slatkasti paradajz)
1 vezica celerovog lista
200 g rendanog kačkavalja
krupna morska so
biber
PRIPREMA
Uključite rernu na 180*C
Operite plavi patlidžan i isecite na krugove oko 0,5 cm debljine. Položite ga redom na široki pleh preko papira za pečenje. Posolite svaki sa malo krupne morske soli.
Operite paradajz i isecite ga na četvrtine.
Poredjajte po dve četvrtine na svaki krug patlidžana. Malo nameljite bibera na svaki krug.
Operite lišće celera i iseckajte na krupno. Rasporedite po malo seckanog celera na svaki krug.
Sada obilno na svaki krug stavite po prstohvat rendanog kačkavalja što više na sredinu, da ne bi iscureo na pleh.
Ne stavljajte ulje, kačkavalj je već dovoljno mastan, a patlidžan nije ukusan kad se natopi uljem.
Pecite 15 - 20 min na 180*C
Služi se toplo, kao predjelo ili prilog uz pileća prsa sa roštilja.
Nema komentara:
Objavi komentar