ponedjeljak, 28. kolovoza 2017.

TORTA OD KOKOSA I ČOKOLADE

SASTOJCI
za biskvit 1
6 jaja
6 žlica šečera
6 žlica brašna
2 žličice praška za pecivo

za biskvit 2
6 jaja
5 žlica šečera
6 žlica brašna
2 žličice praška za pecivo
3 žlice čokolade u prahu


 
za kreme
8 dl mlijeka
5 žlica šečera
2 pudinga od vanilije
2 vanilin šečera
130g omekšanog maslaca
100g šečera u prahu
3 rebra otopljene čokolade
4 dl slatkog vrhnja
5 žlica kokosa


 
PRIPREMA
Za biskvite izmiksajte bjelanjke sa  šečerom  u čvrst snijeg. Dodajte jedno po jedno žumanjce. Lagano žicom umiješajte brašno i prašak za pecivo.Tako pecite  2 biskvita s time da u drugi biskvit dodajte i čokoladu. Pecite na 170°C pa čačkalicom probajte dali je pečeno. Otvarajte pećnicu što manje za vrijeme pečenja.

Za kremu razmutite puding sa malo mlijeka a ostatak stavite prokuhati. Kada provri dodajte umućeni
puding i kuhajte dok se ne zgusne. Ohladite u kupelji.
Pjenasto izradite maslac sa šečerom u prahu pa dodajte kuhanu kremu žlicu po žlicu.

Slatko vrhnje izmiksajte i umiješajte u kremu. U 1/3 dodajte kokos a u ostalo otopljenu čokoladu!

Svaki biskvit preprežite popola pa slažite
svijetli biskvit
čoko krema
tamni biskvit
svijetla krema
tamni biskvit
čoko krema i završite
svijetli biskvit
Ukrasiti po želji :)

Rezati oštrim nožem i dobro rashlađeno.

Izvor:https://www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar