SASTOJCI
Tijesto
– 6 jaja
– 150 g šećera
– 120 g brašna
– 1 žlica kakaa
– 1 prašak za pecivo
– 2 žlice ulja
Krema
– 250 g margarina
– 150 g šećera u prahu
– 250 ml Coca-Cole
– 50 ml ruma
– 250 g mljevenih petit keksa
Ostalo
– 500 ml slatko vrhnja
– 100 ml mlijeka
– 1 žlica ruma
PRIPREMA
Za tijesto odvojite bjelanjke i žumanjke. Bjelanjke miksajte s malo šećera i par zrna soli u čvrsti snijeg.
U drugoj posudi miksajte žumanjke sa šećerom. Kad postane pjenasto dodajte pola mješavine brašna, kakaa i praška za pecivo, dobro promiješajte zatim dodajte 2-3 žlice snijega od bjelanjaka, a na kraju lagano dodajte preostali snijeg od bjelanjaka.
Tijesto izlijte u kalup veličine cca 25 x 35 cm pa stavite peći 20 minuta na 180 stupnjeva C u prethodno zagrijanu pećnicu .
Pečeni kolač poprskati mješavinom 100 ml mlijeka i 1 žlice ruma.
Za kremu miksajte 250 grama omekšanog margarina sa 150 g šećera u prahu dok postane kremasto. Zatim dodajte 250 ml Coca-Cole i 50 ml ruma, dobro promiješajte s margarinom pa dodajte mljevene kekse. Sve dobro promiješajte i premažite preko ohlađenog biskvita.
Slatko vrhnje miksajte srednjom brzinom do kremaste čvrstoće pa premažite preko kreme i stavite u hladnjak na nekoliko sati ili preko noći. Dobro ohlađeno rezati na kocke.
NAPOMENA
Ako ne želite rum u kremi, izbacite ga iz sastojaka i povećate količinu cole za 50 ml.
Izvor:http://yumagazin.info/
Nema komentara:
Objavi komentar