SASTOJCI
5 kom jaja
4 šalice šećera
2 šalice ulja
5 šalica brašna
PRIPREMA
Bjelanjke miksajte u jako čvrst snijeg. Dodavati šećer postupno miksajući cijelo vrijeme.Dodati žumanjke jedno po jedno, opet miksajući cijelo vrijeme. Dodati ulje u tankom mlazu, opet miksajući.
JAKO VAŽNO: brašno dodavati postupno (ja pomalo prosijavam cjediljkom za čaj) i LAGANO miješati špatulom (NIKAKO MIKSEROM).
Kalup, modlu, tepsiju ili u čemu ćete već peći, namažite uljem i pospite brašnom, izlijte smjesu.
Pećnicu zagrijati na 200 C, ubaciti biskvit unutra, peći ga na 200 C oko 10 minuta, smanjiti na 160-180 C i peći još najviše 20 minuta. Ovisno o pećnici peći ga ukupno 25-35 min, NIKAKO ga nemojte prepeći, nije loš ni tada ali je ljepši kad ostane sočan i pjenast.
Ovo je osnovna varijanta.
Nema komentara:
Objavi komentar