četvrtak, 11. siječnja 2018.

NOVA ŠEHERZADA TORTA…GOTOVA ZA 20 MINUTA (NE PEČE SE)

SASTOJCI
1,5 L Mlijeka
14 kas. Secera
5 Dolcela Pudinga od Karamele*
250 gr. Putera
500 gr. Slaga


 

500 ml. Kisele Vode
600 gr. Turskog Keksa Petitbeurre


 

PRIPREMA
1. Odvojiti 2 dl. mlijeka i dodajte 5 vrecica pudinga i dvije kasike secera. Ostaviti sa strane.
2. Ostatak secera (12 punih kasika) istopiti da se dobije karamel i u to dodati vrelo, prijethodno ugrejano, mlijeko. Kad se sve dobro sjedini i provri, dodati smjesu sa pudingom. Kuhati dok se ne zgusne.
Ostavite puding da se ohladi i sjedinite sa izmiksanim puterom.
3. Posebno umutite 500 gr. slaga sa kiselom vodom.
Zatim redajte tortu u tepsiju (35 x 25 cm.): Keks, Fil, Slag – Keks, Fil, Slag itd. Tako napraviti 4 reda i obloziti tortu sa slagom.
4. Ostavite tortu par sati da se dobro ohladi i da se ukusi sjedine!

Bon Appetit!

Posluživanje
*Umjesto 5 pudinga Karamele, mozete koristiti 5 Dolcela pudinga od Vanilije i koristiti 15 kas. secera namjesto

Nema komentara:

Objavi komentar